YOUTH ACTIVITIES
FIFA WC 2014 BRASIL
KEEPERCOACHING USA

Home

Frans+Hoek+Netherlands+Training+oQcqGzhdWvhl

Frans Hoek is een Nederlandse keeperstrainer en voormalig keeper die bij zeer veel topclubs als Ajax, Fc Barcelona enFc Bayern Munchen en nationale teams, zoals het Nederlands Elftal en het Poolse Nationale Team heeft getraind. Tevens trainde hij vele keepers als Edwin van der Sar, Víctor Valdés, Pepe Reina, Thomas Kraft en Lukasz Fabianski.

Na 2 jaar Assistent-Keepertrainer van het Nederlands Elftal te zijn geweest, is hij momenteel Keepercoach bij Manchester United. Afgelopen jaren heeft hij de cursussen Keepercoach pro en Keepercoach III cursus bij de KNVB gegeven en bracht hij advies uit bij o.a. KNVB, UEFA en FIFA.

Daarnaast verzorgt Frans diverse trainingen voor clubs, trainers, spelers en natuurlijk keepers en keepertrainers. Onder zijn visie worden tevens elk jaar de alom bekende Keeperspromotiedagen en Keeperskampen gehouden.

Wat maakt Frans zo bijzonder? Hij ontwikkelde als eerste ter wereld een unieke en zeer succesvolle visie en methode. Het bekijken van wedstrijden is voor hem de basis van alles. De wedstrijd is het enige evaluatiemoment, het referentiekader: wat vraagt de wedstrijd van de keeper? Al is hij de kampioen van de training, het zegt niets over het functioneren van de keeper in de wedstrijd.