YOUTH ACTIVITIES
FIFA WC 2014 BRASIL
KEEPERCOACHING USA

Keeperspromotiedagen

 

Jaarlijks worden er op vele clubs in Nederland, de Frans Hoek Keeperspromotiedagen georganiseerd. In elk district van de KNVB worden deze dagen georganiseerd door de Frans Hoek Sports in samenwerking met een lokale club of organisatie.

Tijdens deze keepersdagen staat het doelverdedigen centraal. Frans Hoek ontwikkelde zijn eigen visie en methode, die voor alle leeftijden en niveaus een doelgerichte aanpak heeft. De dagen zijn bedoeld om techniek en inzicht bij te schaven en een leuke dag met andere keepers en keepsters te hebben. De sluitpost van een voetbalelftal is en blijft een eenling, die een specifieke en gerichte aanpak verdient.

Op deze dag wordt getraind, een onderlinge competitie afgewerkt, gekeken naar een spectaculaire keepers demonstratie veelal met een bekende doelverdediger, gelunched en met elkaar gepraat over het vak. De onderlinge competitie tussen keepers van de verschillende leeftijdsgroepen leidt tot de uitverkiezing van de beste keeper( ster) van het district. Alle finalisten ( de Nr. 1 en 2 uit hun groep) worden uitgenodigd voor de finaledag voor de uitverkiezing van "De Beste Keeper(ster) van Nederland". De keeperspromotiedagen staan open voor alle keepers en keepsters (dus ook meisjes en dames vanaf 6 jaar zijn van harte welkom!) alsmede G-keepers( zelf voor begeleiding zorgen).

Dagindeling:
Een keeperspromotie en trainingsdag begint om 10.00 en is om ongeveer 16.00 afgelopen. Als eerste Programma-onderdeel staat de keepers een instructieprogramma te wachten. In groepen wordt een specifiek onderdeel van het keepen behandelt, in veel gevallen met behulp van een hulpmiddel, zoals de Tsjoek (= een veerkrachtig net). Hiermee kan een keeper als het ware zichzelf trainen. Het programma wordt aangepast aan de leeftijd. Na training en gezamenlijke lunch volgt eerst weer specifike keeperstarining. Daarna beginnen de 1 tegen 1 competities, die leidt tot verkiezing van de beste keeper van de afdeling in een aantal leeftijdscategorieën.
De finalisten en nummers 2 van een groep + allen meisjes en dames  per district gaan door naar de voorronde/finales voor de eindstrijd van de beste keeper van Nederland. De finale van die competitie vindt jaarlijks plaats bij een club centraal gelegen in Nederland.
Na een spectaculaire en zeer interessante demonstratie met spelers en een keeper veelal uit het professionele voetbal en een aantal amateurkeepers volgt een afsluiting, waar vragen gesteld kunnen worden en de op die dag verdiende prijzen worden uitgereikt. De dag kent een wisselendede inhoud, waarbij veel aspecten van het doelverdedigen aan de orde komen. Keepers en keepsters vanaf zes jaar van verschillende niveaus kunnen tijdens die dagen weer een zetje in de juiste richting krijgen om goed en vooral gericht bezig te blijven. Bij veel clubs is helaas de keeperstraining nog niet op niveau voor de doelverdedigers, zodat een dagje met gelijkgestemden en onder verantwoorde leiding heel welkom is. De afgelopen jaren kenden de promotie en trainingsdagen een groot aantal deelnemers en een goede sfeer. Tijdens deze dagen kunnen keepers en keepsters kennis maken met de aanpak van Frans Hoek.
De kosten voor het deelnemen bedragen € 19,90, te voldoen aan de plaatselijke club.

Deelname aan meerdere dagen is mogelijk. Keepers, die de smaak te pakken hebben gekregen kunnen hierna inschrijven voor de Nationale Keeperskampen. Tijdens deze kampen wordt gewerkt aan vaardigheid en inhoud van keepers op onderdelen als techniek, inzicht, lichamelijke gesteldheid, coachen en organiseren, motivatie, sportiviteit, zorg voor en keuze van materiaal, gedrag en spelregelkennis. Frans Hoek, die nauw samenwerkt met de K.N.V.B., een groot aantal voetbalbonden in het buitenland, maar ook met de UEFA en de FIFA ontwikkelde een eigentijdse, moderne, wedstrijdechte en specifieke aanpak op verschillende niveaus (levels). Doelverdedigers kunnen zich door het volgen van deze aanpak blijven ontwikkelen.

De schema's van de keeperspromotiedagen zijn te vinden op www.footbally.com.