YOUTH ACTIVITIES
FIFA WC 2014 BRASIL
KEEPERCOACHING USA

Ik vind het onzin dat Valdés door critici regelmatig ter discussie wordt gesteld

Frans Hoek vindt het raar dat critici de kwaliteiten van  Víctor Valdés soms ter discussie stellen. Volgens de keeperstrainer van het  Nederlands elftal is het namelijk moeilijk voor de doelman van FC Barcelona om  zich te onderscheiden, zo vertelde Hoek aan Voetbal  International.
"Het werk van Valdés bij Barcelona bestaat  voor tachtig procent uit opbouwen, de overige twintig uit het traditionele  keepen", liet Hoek weten. "Je moet ver van het doel kunnen keepen en ook onder  druk kunnen opbouwen. Daarom vind ik het onzin dat Víctor door critici  regelmatig ter discussie wordt gesteld. Hij maakt af en toe een foutje, maar als  je zó weinig schoten te verwerken krijgt als bij Barcelona, is het heel moeilijk  je te onderscheiden."
Ook sprak Hoek over een eventuele opvolger. De  namen David de Gea, Manuel Neuer, Thibaut Courtois en Maarten  Stekelenburg vielen daarbij. "Die worden vooral opgevoerd op basis van hun  naam en status. Maar als je bijvoorbeeld Courtois analyseert, kom je tot de  conclusie dat hij niet de opbouwende capaciteiten van Valdés heeft."
"Met  goed scoutingswerk zal Barcelona erin slagen een waardige vervanger te vinden.  Maar middenvelder Cesc Fabregas is het bewijs hoe lastig het is in het systeem  van Barcelona te renderen. Cesc is nota bene door de club opgeleid, maar na zijn  jaren bij Arsenal had hij maanden nodig om zich aan te passen in Camp Nou",  besloot Hoek.

Lees verder:  http://www.voetbalnieuws.be/news/51011/Ik_vind_het_onzin_dat_Vald%C3%A9s_door_critici_regelmatig_ter_discussie_wordt_gesteld#ixzz2JBeKixjP