YOUTH ACTIVITIES
FIFA WC 2014 BRASIL
KEEPERCOACHING USA

Geslaagde Frans Hoek Studiedag 2012

Op 28 december jl. heeft alweer de 28e Frans Hoek Sports Studiedag plaatsgevonden. De dag begon met drie lezingen:

Rene Wormhoudt hield een interessante lezing over de ASM filosofie.
Het Athletic Skills-programma heeft tot doel de jonge sporter te ontwikkelen tot een veelzijdige goede beweger, die vervolgens uitgroeit tot een atleet; deze atleet gaat zich specialiseren in één sport en tot slot zal de atleet zich binnen de sport gaan ontwikkelen tot een absolute specialist.
Het programma gaat over welzijn, gezondheid en talentontwikkeling van kinderen en adolescenten tot volwassenen.
De basis voor dit model wordt gevormd door de combinatie van wetenschappelijke bevindingen en ervaringen vanuit de praktijk.
Naast de nieuwste inzichten in talentontwikkeling wordt het motorisch leren besproken en zijn naast de tips voor trainers, diverse praktische oefenvormen uitgewerkt voor de verschillende leeftijdfasen van het ASM.

 

Max Reckers was de tweede spreker. Hij is bij het Nederlands Elftal de performance analist. Hij maakt gebruikt van diverse programma’s om wedstrijden te analyseren, welke o.a. worden uitgewerkt voor trainingsmonitoring, feedback naar spelers en trainer en scoutingprocessen.

Op de Studiedag heeft Max uitleg gegeven over deze programma’s. Waar kan je als trainer van een jeugd- of seniorenteam starten met zelf te analyseren. Welke programma’s zijn beschikbaar en makkelijk in gebruik en hoe kan je spelers helpen om een betere speler te worden.

Max vertelt dat dit makkelijker is dan iedereen denkt; wijzen op de positieve taken, goede knowhow hebben van voetbal en je spelers en d.m.v. het bijhouden van diverse belangrijke momenten van een wedstrijd zijn al tools die je een heel eind op weg helpen.

 

Als laatste heeft Frans Hoek een lezing gegeven over 2 doelstellingen welke voortvloeien uit het Euro 2012. Wat is een effectieve structuur van een elftal en hoe kan men deze structuur voor een wedstrijd neerzetten. Met name de inzichten van de keeper en de uitwerkingen hiervan in de wedstrijd kwamen uitgebreid aan bod. Als tweede doelstelling: wat zijn de opvallende zaken (voor keepers) in Euro 2012 in vergelijking met vorige WK’s en EK’s. D.m.v. tools heeft Frans uitleg gegeven over het realiseren van de doelstellingen (statistieken, spelersanalyses).

 

’s Middags was Fc Almere City B1 aanwezig om de praktijkdemonstratie, onder leiding van Frans Hoek, in uitvoer te brengen. Er werd een aantal wedstrijdsituaties geschetst waarbij de opbouw vanuit de keeper altijd als uitgangspunt werd genomen. Voor de keepers een taak om de vrije spelers in de achterhoede, middenveld of voorhoede te vinden. Uiteraard werden deze situaties bemoeilijkt door het druk zetten van de tegenpartij.

Na een laatste vragenronde kwam er een einde aan de dag.

Wij hopen dat alle aanwezigen hebben genoten en genoeg informatie hebben ontvangen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u deze altijd stellen via d.bennis@footbally.nl. Wij zullen zorg dragen voor de juiste afhandeling.

Alle vrijwilligers die mee geholpen hebben om deze dag weer mogelijk te maken: bedankt! Vooral dankzij het enthousiasme van deze medewerkers van Fc Weesp, de staff van Frans Hoek Sports, onze sprekers en alle anderen, hebben wij deze dag weer perfect kunnen organiseren.

Wij wensen alle trainers/coaches en aanwezigen veel succes in hun carrière en hopen jullie volgend jaar weer te zien bij de 29e Studiedag!